درب آسانسور از قطعات اصلی آسانسور هست که انواع مختلفی دارد. این قطع بر روی کابین آسانسور و یا بر روی طبقه نصب میشود و مسافران از طریق آن میتوانند به داخل آسانسور راه پیدا کنند. این قطعه ایمنی آسانسور را افزایش میدهد و نبود آن باعث سقوط مسافران به درون چاله آسانسور میشود. درب آسانسور دارای جزئیات و مشخصات مختلفی است که در ادامه به توضیح آنها خواهیم پرداخت.
درب کابین
درب کابین آسانسور برخلاف درب طبقه بر روی کابین آسانسور متصل میشود. این نوع از دربها به صورت اتوماتیک کار میکنند و در هنگام حرکت به طور کامل بسته میباشند. درب کابین آسانسور پیش از شروع کابین به طور کامل بسته و در زمان توقف کامل باز میشود تا مسافران از آسانسور خارج شوند. این قطعه با ایزوله کردن فضای آسانسور ایمنی آسانسور را دو چندان میکند.
انواع درب آسانسور از نظر عملکرد
انواع درب آسانسور از نظر کاربرد نیز به دو دسته درب اتوماتیک و درب نیمه اتوماتیک تبدیل میشوند. در بیشتر ساختمانهای امروزی دربهای نیمه اتوماتیک طرفداران بیشتری دارد. درب نیمه اتوماتیک دارای درب کابین و درب طبقه میباشند که درب کابین به صورت اتوماتیک باز و بسته میشود؛ اما درب طبقه باید توسط مسافرین آسانسور باز و بسته شود. درب اتوماتیک بیشتر در ساختمانهای لوکس، فروشگاهها بیمارستانها و مکانهایی دیگری که ترافیک ساختمان زیاد است مورد استفاده قرار میگیرد. دربهای اتوماتیک دارای اجزای زیر هستند:
- کنتاکت
- کفشکها
- سیل درب
- لتهها
- چهارچوب
انواع درب آسانسور از نظر باز و بسته شدن
دربهای آسانسور به صورتهای مختلفی باز و بسته میشوند و هر کدام از آنها برای ساختمانی مناسب است. درب لولایی آسانسور، درب عمودی آسانسور، درب تلسکوپی آسانسور، درب سانترال آسانسور و درب آسانسور اتوبوسی از جمله دربهای آسانسور به شمار میروند. در ادامه شما را با این دربهای آسانسور بیشتر آشنا خواهیم کرد:
درب لولایی آسانسور
دربهای لولایی از قدیمیترین دربهای آسانسور به شمار میروند که برای آسانسورهای کوچک و یا ساختمانهای کوچک مناسب است. عرض کوچک این نوع دربهای آسانسور یکی از بارزترین مزایای آن به شمار میرود. این نمونه از دربهای آسانسور در اندازههای 70،80،90 سانتی متری در بازار خرید و فروش میشوند. به هنگام باز شدن این نوع دربها فضای راهپله کمی مسدود میشود که این مورد از معایب درب لولایی آسانسور است. از دیگر معایب این دربها میتوان به زمانبر بودن زمان باز و بسته شدن درب، کارایی خوبی برای افراد معلوم ندارد و نیاز به نیروی مکانیکی است.
درب عمودی آسانسور
این نمونه از دربها بیشتر در ساختمانهای صنعتی و یا مکانهایی که قصد انتقال بار را به سایر طبقات دارند استفاده میشوند. این نوع از دربها به هنگام باز شدن فضایی نمیگیرد و انتخاب مناسبی برای مراکز صنعتی است. درب عمودی آسانسور به دو سمت بالا و پایین باز و بسته میشود. نیروی لازم برای باز و بسته کردن دربهای آسانسور یا به صورت دستی است از طریق موتور مکانیکی.
درب تلسکوپی آسانسور
درب تلسکوپی یا Sliding Door از جمله دربهایی است که بر روی آسانسور نصب میشود. این نمونه از دربها دارای لتههای مختلفی است از این رو در زمان خرید آن باید به تعداد لتهها دقت شود. نحوه باز و بسته شدن این نمونه از دربها همانند تلسکوپ است. تمام لتههای درب تلسکوپی آسانسور به سمت چپ یا راست باز و بسته میشوند. به دربهای تلسکوپی که به سمت راست باز شوند، راست باز شو به دربهای تلسکوپی که به سمت چپ باز شوند چپ باز شو گفته میشود.
درب سنترال آسانسور
از دیگر دربهای آسانسور، درب سنترال آسانسور میباشد که از وسط باز و بسته میشود. این نمونه از دربها نیز همانند دربهای تلسکوپی دارای لتههای مختلفی هستند. نحوه باز و بسته شدن این دربها به این صورت است که لتههای چپ به سمت چپ باز و بسته میشوند و لتههای راست به سمت راست. این نمونه از دربهای آسانسور از طرفین به سمت مرکز آسانسور بسته میشوند. این دربها سرعت بالایی در زمان باز و بسته شدن دارند.
درب آسانسور اتوبوسی
همانطور که از اسم این نمونه از دربها مشخص است، نحوه باز و بسته شدن آن شباهت زیادی به درب اتوبوسها دارد. این مدل از دربها که به دربهای تاشو نیز شهرت دارند به صورت تاشو و تلسکوپی به یک سمت یا سانترال باز و بسته میشوند. از این مدل از دربهای آسانسور میتوان برای درب طبقه یا درب کابین نیز استفاده کرد.
قیمت درب آسانسور
دربهای آسانسور انواع مختلفی دارند که هر کدام از آنها با توجه به متریال و ویژگیهای که دارد، قیمت متفاوتتری نیز دارد. در زمان خرید درب آسانسور حتماً به قیمت و متریال استفاده شده در ساخت درب آسانسور دقت نمایید. از طرفی اگر ساختمان شما فضای کافی برای آسانسور ندارد، بهتر است از دربهای تلسکوپی استفاده کنید. قیمت درب آسانسور لولایی با توجه به سایر دربهای آسانسور کمی تفاوت دارد.